top of page

Over ons

Leer meer over onze geschiedenis en onze filosofie

Orthodontie is onze passie

Bij Progressive Orthodontic Seminars (POS) bieden we een orthodontisch trainingssysteem zodat tandartsen hun patiënten een gezonde en mooie glimlach kunnen bieden. Van complete training tot de benodigde materialen en software, wij voorzien alle tandartsen van de benodigde tools om succesvol te zijn.

 

Als gevolg van dit alles zijn POS-afgestudeerden buitengewoon bekwaam, iets waar we erg trots op zijn. ​ Sinds Dr. McGann Progressive in 1984 oprichtte, hebben we een spannende reis gemaakt die ons heeft doen groeien. Zo heeft onze basisreeks van twee jaar meer dan 9.000 afgestudeerden, zijn we aanwezig in 40 landen, hebben we meer dan 500 pagina's met behandelplannen en ongeveer 7.600 uur persoonlijke training per jaar.

 

Daarnaast hebben we in 2019 720 uur orthodontische training met aligners opgenomen.Hoewel we blijven groeien en nieuwe technologie incorporeren, verliezen we het perspectief niet en willen we altijd dicht bij tandartsen en hun echte behoeften die zich dagelijks voordoen, zijn.

 

Daarom zijn we een van de grootste gemeenschappen van generalisten die orthodontie beoefenen ter wereld en daar zijn we trots op.

Hosenträger
Dr Rojas Alone with Computer in background.png

Het werk van de tandarts opnieuw uitvinden

Toen Dr. B. Donald McGann zijn carrière begon, waren de mogelijkheden voor tandartsen om orthodontie te beoefenen zeer beperkt. Hoewel er in die tijd nauwelijks middelen beschikbaar waren voor algemene tandartsen, bladerde hij door alle orthodontische literatuur, artikelen en andere publicaties die hij kon vinden, evenals het zorgvuldig bestuderen en documenteren van zijn eigen gevallen.

Door de beperkingen die ze tegenkwamen, deden tandartsen matig werk en waren ze niet in staat hun patiënten volledige zorg te geven.

 

Dr. McGann was ervan overtuigd dat het beroep veel beter zou kunnen en dat elke tandarts orthodontie van hoge kwaliteit zou moeten kunnen bieden. Zo voelde hij zich verplicht om alles wat hij wist te delen. ​ 

Dankzij de toewijding van Dr. McGann en andere collega's hebben veel tandartsen over de hele wereld de kans gehad om te trainen in verschillende specialismen, waaronder orthodontie.

Onze filosofie onderwijs

Vasthoudend aan onze grondbeginselen, hebben we bij Progressive altijd het plezier van orthodontie gedeeld met iedereen die het op het hoogste niveau wilde beoefenen. ​

 

We leren “echte orthodontie”. Om de vaardigheden te ontwikkelen die het meest in de kliniek zullen worden gebruikt, stellen onze studenten voortdurend een diagnose en behandelen ze echte gevallen, patienten die naar uw praktijk komen. Goed gedocumenteerde gevallen met complicaties of fouten worden geanalyseerd. In tegenstelling tot andere trainingen, stelt ons programma u in staat om te begrijpen hoe u de moeilijkheden die zich kunnen voordoen kunt beheersen en hoe u problemen kunt vermijden die anderen zouden kunnen plegen. ​

 

Al onze instructeurs leren hetzelfde systeem: gebaseerd op de filosofie van de rechte draad, maar met tal van verbeteringen en gepersonaliseerde apparatuur. Wij vinden het belangrijk om orthodontie op een alomvattende manier te begrijpen en zo patiënten beter te helpen, complicaties te vermijden door "snelkoppelingen" te nemen. Instructeurs leren extractie en niet-extractie opties voor patiënten van alle leeftijden en laten zien waarom het zo belangrijk is om orthodontie aan te bieden in een tandartsenpraktijk.

DeGroot Consulting (PAGE 6) EDIT.jpg
IP-Appliance POS 1_edited.jpg

Waarom gebruikt POS het IP-systeem?

Onze tandartsen gebruiken de meest geavanceerde orthodontische instrumenten om orthodontische behandelingen van het hoogste niveau te bieden. In plaats van een "one size fits all"-benadering die wordt gebruikt bij typische apparaten met rechte draad, past u met het IP-systeem de beugels en draden aan. Omdat de beugel op maat wordt gemaakt, kan een snellere en effectievere behandeling worden verwacht.

  • Op maat gemaakt - IP Orthodontics biedt u 10x meer brackets- en draad ontwerpen om uit te kiezen om een ​​behandelingsspecifieke set beugels te creëren.

 

  • Snellere behandeling – Het is aangetoond dat de behandeling met de IP Appliance® minstens 6 maanden sneller is dan de huidige behandeling met een rechte boogdraad.

  • Minder behandelingsbezoeken – Intervallen tussen bezoeken kunnen worden verlengd door het gebruik van langwerkende materialen en minder behoefte aan boogdraadcorrecties.

 

  • Meer comfort - De brackets en draden zijn speciaal aangepast, wat zorgt voor minder draadwissels, pijn en irritatie.

 

  • Betere glimlach — De diagnose van IP Orthodontics compenseert ongewenste tandbewegingen. De computerondersteunde diagnose voorspelt nauwkeurig het pad van de tanden naar de uiteindelijke positie, waardoor de behandeltijd en onverwachte beweging van de tanden worden verkort.

 

  • Verbeterde retentie - Retentie verbetert aanzienlijk door tanden eerder in de behandeling effectiever recht te zetten. ​

 

Meer info op: http://individualortho.com/

POS-brochure downloaden

Ons Team

Gore.heic

Goretti Boon
Coordinator
Nederland / Belgie

Ira.heic

Iratxe Mingo 
Coordinator
Frankrijk / Spanje

Thor_edited.jpg

Thorsten Wiedemann
Coordinator
Duitsland / Oostenrijk / Zwitzerland

Azu.heic

Azucena Martín
Seminar administratie

Moni_edited.jpg

Mónica Dapía
Manager PDS Spain

Rosa.heic

Rosa Bárcenas
Director Supplies Spain

Diana.heic

Diana Fernández
IT Europe

Aran.heic

Arantza Elorza
Accounting Manager PDS Spain

Isa.heic

Isabel Velado
AR & Collection´s Assistant PDS Spain

Vanessa.heic

Vanessa Maestre
PDS Spain Inkoop

Begoña.heic

Begoña Francisco
PDS Spain Expeditie Afdeling

Bea_edited.jpg

Beatriz Cañas
PDS Spain Bestellingen

Fran.heic

Fran Larrea
PDS Spain Bestellingen

Marie Carmen.heic

Mari-Carmen Gomez
PDS Spain Bestellingen

bottom of page